fbpx

SAMTAL 1:1

Stina-podd

Vi erbjuder samtal till dig som upplever stress, utanförskap, svartsjuka, kommunikation, roller, ex-partners och mycket annat som du har behov av att sätta ord på.

Vi möter dig efter dina behov och hjälper dig att komma vidare där du befinner dig.

Tid: 45 min

Pris: 850 kr

PARSAMTAL

Parterapi

Vi hjälper er att skapa en VI-känsla och en trygg relation. 

Ni får hjälp med att komma vidare med de utmaningar ni har. Det kan handla om kommunikation, värdegrund, utanförskap, ensamhet, uppfostran, svartsjuka, ex-partners och mycket annat.

Vi kartlägger era behov och ger er verktyg att öka förståelsen, skapa tillit och förbättra er kommunikation.

 

Tid: 1 timme

Pris: 1500 kr

BONUSFAMILJSAKUTEN

familjeträdet-blogg

(Gäller ej parsamtal)

Vi erbjuder akuta samtal för dig som har hamnat i ett läge i bonusfamiljen där du har behov av snabb vägledning. Du kontaktar oss och du får en tid inom 24 timmar. 

Tid: 30 minuter

Pris: 595 kr

(Vid behov av fler akutsamtal rekommenderar vi ordinarie bokningar på 1 timme).

FÖR ER SOM VILL HITTA HEM I ER PARRELATION 

Familjeträdet-citat

Kärlekshelg 

Investera i er relation inför framtiden. Bjud er själva på kvalitetstid för varandra. Åk bort några dagar och njut av varandras närhet och samtidigt ge er tid att prata och lyssna med hjälp av oss som terapeuter.

Vi  erbjuder retreat  med övernattning. Ni tillbringar 2 nätter, i eget boende. Under helgen arbetar vi med er relation. 

Inför retreatet får ni ett frågeformulär för att ni ska få ut mest möjliga av helgen. Uppföljning sker efter en månad. 

Program

–    Incheckning fredag från kl. 18.00
–    Parterapi lördag 10.00-12.00
–    Lunch lördag 12.00-14.00 (Ingår ej)
–    Parterapi lördag 14.00-16.00
–    Parterapi söndag 10.00-12.00

 

Investering 14 500:-

Jag känner mig inte lika ”fel” efteråt.

Tusen tack för fina och givande samtal, det gav mer än du nog tror! Jag känner mig inte lika ”fel” efteråt. Det var oerhört skönt att komma hemifrån ett tag och reflektera.

Madde

UTBILDNINGAR

Bonusfamiljscoach

kontakta-oss-familjeträdet

UTBILDNING

Att hjälpa barn och vuxna i en bonusfamilj är ett komplicerat arbete. Det kräver en insikt och kompetens om många komplexa och komplicerade situationer och känslor som är specifikt för bonusfamiljer.

Vi har en unik utbildning för dig som möter bonusfamiljer i din profession och vill förstå bonusfamiljens komplexitet på ett djupare plan eller vill ha spetskompetens i ditt företag.  

Utbildningen kräver att du har en grundutbildning inom exemeplevis socionom, beteendevetare, psykolog, socialpedagog eller coach. 

 

OM UTBILDNINGEN

Utbildningen är uppdelad i 3 block à 2 dagar.


Föreläsningar
Seminarier
Diskussioner
Case
Grupparbete

Utbildningen sker under 6 dagar med start september 2023 och ger en bred kunskap om utmaningarna i en bonusfamilj.

 

Pris: 17.900:-

Bli gruppledare för bonusfamiljer

thomas-familjeträdet-föreläsning

UTBILDNING

Utbildning i Aktivt Ledarskap för Bonusfamiljen. Detta är utbildning för dig som vill hålla i ett föräldrastödsprogram som riktar sig till bonusfamiljer.

Under 2 dagar fördjupar vi oss i föräldraguiden, handledarmanualen och arbetsboken för att ge en stabil grund att stå på för att sedan själv kunna hålla i föräldraträffarna. Utbildningen riktar sig främst till kommunala verksamheter som socialtjänsten, skola och förskola.

Föräldraguiden innehåller 6 kapitel:

1.  Att bo i en bonusfamilj:
En annorlunda utmaning för barnuppfostran

2. Hitta din väg:
Kommunikation och problemlösning inom bonusfamiljen

3. Skapa möjligheter av olikheter

4. Att sätta gränser

5. Från ilska och maktkamp till mod och självkänsla

6. Fira era framgångar som bonusfamilj

Längd: 2 dagar

Pris: 7500:-

Inkl. moms för privatpersoner. Exkl. moms för kommuner, företag och landsting. 

Utbildningsmaterial: 2500 kr. Material krävs för att du ska kunna hålla utbildning.

Äkta och med stor generositet

Ärligt och välbalanserat med gott om utrymme till egna insikter och lagom doser med genomtänkta reflektioner och direkta råd – som förmedlas med stor omtanke. Ett fantastiskt stöd i min spretiga och stundtals mycket tuffa vardag

Johanna

FÖRELÄSNINGAR

FÖRELÄSNING

familjeträdet-tjänster

FÖRELÄSNING

Vill ni vara en föregångare på er arbetsplats? Då har du chansen nu. Erbjud en föreläsning för era bonusfamiljer. Eller se det som en kompetensutveckling för personalen.

Det här är en föreläsning som kan passa på ett föräldramöte, personalkonferens eller studiedag.

Vi ger er en föreläsning som handlar om vilka utmaningar som en bonusfamilj kan möta och vilka konsekvenser det kan få.
Vi ger också exempel på vad som kan vara bra att tänka på både för föräldrar, bonusföräldrar och personal som möter barn och vuxna i sin profession.

Tid: 2 timmar inkl. 20 minuter fikapaus

Pris: Enligt offert

 

HANDLEDNING FÖR FAMILJEHEM

familjeträdet-tjänster

HANDLEDNING

Vi erbjuder familjehemsföräldar stöd i sin roll som familjehem. Detta skiljer sig från socialsekreteraren som utöver att ge stöd också ska hantera ekonomisk ersättning, placeringens längd, relation till biologiska föräldrar m.m.

Att bli familjehem kan skapa långt fler tankar och känslor än ni kanske tänkte när ni ansökte om att bli familjehem. Handledningen kan ge tillfälle att reflektera över dessa tankar och känslor men även om vardagliga problem och svårigheter för att kunna vidga förståelsen men också för att kunna hantera vardagen på ett bättre sätt.

Familjehemmet kan få stöd i att utforska de känslor och behov som finns i hela familjehemmet. Familjen; föräldrarna, de egna barnen och det placerade barnet.

Handledaren kan ge bekräftelse och kartlägga framsteg och uppmärksamma de förändringar som sker som familjehemsförälder och hos det placerade barnet.

Handledaren kan skapa nya tankar och insikter genom reflekterande samtal kring olika sätt hur barn kan bemötas.

Familjeträdet-stina
thomas-familjeträdet

Du känner dig som en gäst i ditt eget hem. Du är egentligen väldigt bra på att hantera relationer, både vuxna och barn, men nu har du gått vilse. Inget fungerar.

Och du vet inte vad du ska göra. Känns som att du har prövat allt. Backat undan för att inte ta för stor plats. Tagit ett steg fram och försökt vara tydlig. Men du har bara blivit förvirrad. Inget hjälper. Och avståndet till din partner bara ökar.

Jovisst, ni har kommunicerat om det som varit svårt men ni börjar bara bråka. För ni pratar inte samma språk. Och nu har det bara blivit tyst för att undvika bråk. Men konflikterna ligger under ytan. Det har gått så långt att du har börjat titta på annat boende för att ha en reträttväg om det inte blir någon förändring.

Det är inte helt ovanligt att föräldrar och framför allt bonusföräldrar hamnar i en period där kommunikationen och byggandet av relationer i bonusfamiljen känns hopplös. Efter att första fasen gått över och allt verkar flyta på fint kommer nästa fas där värdegrunder, känslomässiga bagage och förväntningar sätt på sin spets. Det är då som tvivlet börjar komma att få ihop vardagen i en bonusfamilj.

Jag hjälper dig att hantera och sortera ut det som är viktigt att arbeta med för att du ska känna att det sker en förändring. Vi kanske behöver titta bakåt i tiden barför du reagerar som du gör. Vi kanske också behöver titta på vilka redskap du ska använda just nu eller i framtiden.

Jag har min arbetsplats strax utanför Ystad. Har du svårt att ta dig till mig kan vi arbeta digitalt med hjälp av Zoom, Teams eller Google Meet. Du väljer plattform.

Och glöm inte en sak.
Det går att få till förändringar!

Stina 

Familjeträdet-stina

Du lever i en bonusfamilj.
Du har förväntningar på hur det ska vara. 

Du kanske till och med har satt upp mål för hur bonusfamiljen ska fungera. Men det går inte.

Relationerna till din partner blir sämre och sämre. Du har svårt att hantera bonusbarnen. Du känner dig vilse i ditt eget hem. Det kanske finns en ex-partner som ställer till det för dig. Orsakerna kan vara många som gör att livet i en bonusfamilj känns svårt.
Du känner dig helt enkelt vilsen och villrådig och tappar till slut lusten att förändra. Du orkar inte mer.

Det är egentligen en helt naturlig del i en process för förändring. Vi hamnar ofta i en fas där vi behöver göra annorlunda. Och det är här som vi ofta tappar motivationen. Det är svårt ibland att förändra invanda mönster.

Jag kan hjälpa dig att komma över de där trösklarna som kan kännas höga. Vi gör först en kartläggning över din situation som du vill förändra och sätter sedan upp mål som du ska nå.

Jag har min arbetsplats strax utanför Ystad. Har du svårt att ta dig till mig kan vi arbeta digitalt med hjälp av Zoom, Teams eller Google Meet. Du väljer plattform.

Och glöm inte en sak.
Det går att få till förändringar!

Läs mer i den här artikeln ur Bonusmaman 

Thomas 

Min yrkeserfarenhet som socionom började inom socialtjänsten som utredare på barn och familjeenheten och sedan vidare till privat sektor som familjebehandlare där uppdragen kom från socialtjänsten. Efter vidareutbildning i grundläggande psykoterapi med KBT-inriktning tog jag anställning som kurator inom BUP.
Barn får ofta bära problembeskrivningen för en familj, kanske för att de ger störst uttryck genom sitt på något sätt avvikande beteende, medan lösningen ofta återfinns i ett samarbete mellan alla parter inom familjen. Jag arbetar därför gärna med hela familjesystemet, oavsett konstellation. För att nå dit kombinerar jag helst familjesamtal med enskilda samtal med barnet/ungdomen och samtal med paret/föräldrarna.
Då jag aldrig får nog om att lära mig mer om människan och familjedynamik har jag förutom de större utbildningarna även läst kurser i bland annat utvecklingspsykologi, allmänpsykologi, Motiverande Samtal och Lösningsfokuserad terapi. På senare år har jag uppmärksammats för en viss form av patologi som drabbar vissa bonusfamiljer – föräldraalienation. Här finns det begränsat med information inom nationsgränserna och jag har därför sökt kunskap på annat håll. Främst genom organisationer i USA, Conscious Co-parenting Institute och Get Them Back. Jag tar gärna emot barn och föräldrar som upplever sig vara i en pågående process av föräldraalienation.
                       Emma 

En oas som vi kommer att besöka igen

Familjeträdet har ett genomtänkt koncept som utvecklar dig som människa samtidigt är du i en avkopplande miljö med god service.

Tina

FAQ

FAQ

Här får du svar direkt på de vanligaste frågorna vi får. Hör av dig om du inte hittar svar på din fråga. 

Kan jag swisha betalningen för samtalen?

Du får en faktura med mail och väljer sedan om du vill göra en inbetalning genom din bank eller vill swisha till vårt företagsnummer 1230696849

Kan jag ha samtal digitalt?

Ja, vi skickar dig en länk till din mailadress som du använder för att komma in på en digital plattform.

Arbetar ni under sekretess?

Ja, alla våra samtal är under sekretess

Jag har en dotter som är 12 år och behöver samtal. Arbetar ni med barn?

Ja, vi arbetar både med barn, ungdomar och vuxna.

Arbetar ni med andra målgrupper än bonusfamiljer?

Ja, vi har bonusfamiljer som specialitet men vi erbjuder även samtal med personer som inte lever i ombildade familjer.

Vilken inriktning har ni i terapisamtalen?

Vi är utbildade både inom psykodynamisk och kognitiv beteendeterapi.

Jag skulle vilja bli coachad i min roll som chef. Kan ni hjälpa mig med det?

Ja, Vi har kompetens att arbeta med coachande samtal både när det gäller familjer och chefskap.

Hur gör jag för att boka tid hos er?

Du mailar till info@familjetradet.com så kommer vi med några alternativa tider.

 

 

FAMILJETRÄDET

INSTALOVE