fbpx

Jag är vilse i vem jag ska vara i bonusfamiljen

mar 26, 2023 | bonusfamilj

Bonusförälder

Att träffa någon eller involvera någon i ditt liv kan påverka på många olika sätt. Särskilt om det finns barn med från tidigare relationer.Det finns ingen regelbok som säger hur du ska vara, när du kan och ska sätta gränser, vad du får säga och vad du inte får säga. Eller på vilket sätt du ska involvera dig. Det är viktigt att du så snabbt som möjligt funderar över vilken roll du vill ha och hur den ska se ut.

Behöver jag verkligen fundera på detta direkt? Kan jag inte komma på det efterhand?

Du kommer upptäcka och lära dig en massa olika saker längst med vägen. En bonusförälder utan en definierad roll är som att segla ett fartyg utan kapten; du kommer att spendera en hel del tid med att vara vilse. Men att ha en tydlig bild över din roll som bonusförälder, gör att du kan stanna upp i olika situationer du är i och fundera över vilket beslut eller val du vill ta, som ligger i linje med den roll du vill ha.

Jag säger inte att du måste ha den roll du bestämt dig för hela tiden. Den kommer med all säkerhet att bytas. Nya situationer dyker upp, precis som det gör i resten av livet, så var flexibel och öppen. Men genom att vara klar över vilken roll du vill ha, så har du något att utgå ifrån och som gör att du vet i vilken riktning du ska gå.

Ställ dig frågor som; Hur mycket vill du vara involverad? På vilket sätt? Vilka områden känner du att du är bekväm i när det gäller relation till din partners barn? Du behöver diskutera dessa frågor med din partner tidigt så att ni är på samma väg. Det är viktigt att vara öppna och ärliga med varandra kring vilka förväntningar ni har på varandra och hur din roll ska vara.

/Stina

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

“Only you know what is best for yourself”

SÖK

FAMILJETRÄDSPODDEN

Stina-podd